“MASFED’İN SEKTÖRE KATKILARI VE “MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ” ALMA ZORUNLULUĞU

“MASFED’İN SEKTÖRE KATKILARI VE “MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ” ALMA ZORUNLULUĞU

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE !!!

MASFED( Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu) ; Sıfır yada 2.el kavramına bakılmaksızın bu mesleği icra eden herkese ve bu mesleğin ölçümüne yönelik çalışmalarda bulunacak tüm kuruluşlara ithafen Ulusal Yeterlilikleri hazırladı.

“2. El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” MASFED’in çalışmalarıyla nihai karara bağlandı.

İthal araçlarla ilgili olarak el konulan kara taşıtlarının sahiplerine iadesi ile mağdur durumdaki tüketici, ticari işletmelerin önündeki engeller MASFED’in çalışmaları sonucunda çözüm buldu.  Ve milli servet ekonomimize kazandırıldı.

MASFED; 2. el araç satışlarında ticari işletmelerimizin en büyük problemlerden biri olan, “katma değer vergisinin alınan aracın satış bedeli üzerinden değil, elde edilen kazanç üzerinden” olması gerektiğini savunarak Maliye Bakanlığı ile yaptığı çalışmaları ile KDV sorununun çözülmesini sağladı.

MASFED; Kamu yararı gözeterek, sektör sahibi ve çalışanları ile kaliteli hizmet sunmayı ilke edinerek kurulmuş bir meslek kuruluşudur.

Kuruluşumuzun paydaşları Türkiye genelindeki meslektaşlarımızdır.

MASFED Yöneticileri sektörün içindeki meslek sahibi, ilkeli, idealist  çözüm üreten ve kendilerini mesleğe  adamış kişilerdir.

MASFED yönetimi, gönüllülük esasıyla bu çalışmaları yürüterek  sektörün sorunlarıyla ve birlik ve beraberlik için görevlerinin başındadır.

Motorlu Kara taşıtları alım ve satımı “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmadan yapılamayacaktır.

Meslektaşlarımıza; Türkak tarafından akredite olan ve MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) tarafından da ilk yetkilendirilen kuruluşun MASFED MYM olduğunu belirtmek isteriz.

Mesleğimizi bilmeyen, mesleğimizden anlamayan

fırsatcılara karşı siz meslektaşlarımızı uyarıyoruz !!!

Mesleği, vatanı, milleti ve değerleri ile geçinmeye  çalışan siz çok kıymetli meslektaşlarımızın, “size bu belgeyi ayağınıza getireceğiz, soruları vereceğiz, size şu kadar komisyon vereceğiz” diyerek sizlerle irtibat kuran, irtibat kurduran kişi kuruluş ve derneklere itibar etmemenizi ve dikkatli olmanız hususunu arz ederiz.

Masfed MYM ye ödenen her kuruş siz meslektaşlarımızın sorunlarının çözümünde ve birlik ve beraberliği için kullanılmaktadır.

Meslektaşlarımızın, “Mesleki Yeterlilik Belgelerini” almaları için MASFED MYM bünyesinde  www.kolaymym.com adresinden 30 saniyede ön  başvurular alınmaktadır.

Geç kalmadan hemen başvurunuzu yapın, sınava girin ve belgenizi alın!!