TOBB TÜRKİYE OTOMOTİV TİCARET MECLİSİ SEKTÖREL KONULARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

Toplantı Adı/Tarihi: TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi Sektörel Konuları Değerlendirme Toplantısı- 14-15 Ekim 2021, 14:00, Bodrum Park Resort Otel

Meclis Başkan- Başkan Yrd. :Yüksel Mermer –Mermerler Otomotiv; Hayri Erce ODD Genel Koordinatör Katılımcılar: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Sektörel Ticaret Dairesi Başkanı Mesut Yahşi, Ticaret Uzmanları Sevil Özakca, Çiğdem Sayın Karaca, Efe Orkun Örnek ve Meclis üyeleri

Mutabık Kalınan Konular

  1. Ekspertiz raporları konusunda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Sektörel Ticaret Dairesi Başkanı Mesut Yahşi koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TSE ve Meclis üyelerimizin katılımıyla toplantı yapılması.
  2. 2. Karayolu Taşıtları Onarım Şartları ve Güvenliği Yönetmeliği ile ilgili Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sigorta Eksperleri İcra Kurulu ve Meclis üyelerimizin katılımıyla toplantı organize edilmesi.
  3. 3. İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı hakkında yaşanan sıkıntıların yazılı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne iletilmesi.
  4. 4. Bir sonraki toplantıya Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davet edilmesi ve sektörün sorunlarının iletilmesi.